Ouderen in Deurne kunnen langer veilig thuis wonen met gratis wooncheck

7 juli 2023 - MijnHuisPast biedt ouderen in Deurne een gratis en vrijblijvende woonscan op het gebied van veiligheid en wooncomfort aan. Daarbij kijken vrijwilligers wat eventuele obstakels en mogelijke oplossingen zijn. Bron: Eindhovens Dagblad - Lilian Dominicus

Gratis lamp met sensor

Na afloop krijgen deelnemers een uitgebreid rapport met informatie en tips voor een veilige en comfortabele woning. De eerste 25 aanvragen ontvangen een gratis lampje met sensor onder het bed.

Eigen ervaring

Iemand die heeft ondervonden hoe fijn dat is, is Maria van Eijk uit Liessel. In oktober viel ze in het donker van de trap. ,,Voordat ik het wist en tot mijn schrik veel eerder beneden dan ik van plan was, met als gevolg verschillende breuken in voet, pols en kaak", zegt ze.

Van Eijk is ook beweegspecialist voor ouderen en deskundigen bij Sportief Bewegen Deurne. Dat ze zelf veel beweegt en op haar leeftijd nog fit en gezond is, heeft een grote rol gespeeld in het genezingsproces na de val. ,,Na drie weken gaf ik alweer les", zegt ze.

Lampjes bij de trap en overloop

Maar ze greep het voorval ook aan om een en ander in huis te veranderen. ,,We hebben nu in alle stopcontacten op de overloop en bij de trap lampjes met sensoren, die aangaan zodra we bij de trap in de buurt komen.”

Lichaam is ander huis

Wel geeft ze anderen nog een les mee. ,,Je lichaam is je andere huis, daar moet je ook goed voor zorgen. Als je de ramen in huis niet regelmatig opent, gaan de scharnieren roesten. Dat geldt ook voor je gewrichten. Je bloedsomloop moet net als de waterleiding door blijven stromen. Door te bewegen worden de scharnieren gesmeerd en blijven je spieren sterk.”

Zie voor meer informatie de website www.mijnhuispast.nl/deurne of telefonisch via Zorg in Deurne 0493-387387.

Gerelateerde berichten

65-plussers in Deurne krijgen uitnodiging voor wooncheck

Even voorstellen: onze woonadviseurs

Nieuwe woonadviseur Jan van Haandel

Informatiemiddag Veilig en Energiezuinig wonen komt in februari

MijnHuisPast voortvarend aan de slag met voorlichting

In het nieuws

Rookmelders in woningen per 1 juli 2022 verplicht